Alla inlägg under mars 2008
Stor Påskbrownie
175 g smör
3 dl socker
1.5 dl kakao
0.5 dl sirap
1 nypa salt
3 st ägg
2.5 dl mjöl
300 g choklad med 70% kakaohalt
3 dl vispgrädde
nougatägg till garnityr
1. Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smörj och bröa en rund kakform och sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Blanda i kakao, sirap och salt.
3. Rör i ett ägg i taget och vänd i mjöl . Häll i smeten i formen. Grädda kakan i 20 minuter (den ska vara kladdig i mitten).
4. Låt kakan svalna. Gör glasyren och bred den över kakan.
5. Chokladglasyr: Finhacka chokladen. Koka upp grädden och tag kastrullen från värmen. Rör i chokladen. Smeta ut glasyren över kakan och garnera med nougatägg eller påskkycklingar.
Hummerfisk
600 g fiskfilé
(1/2 tsk) citronpeppar
2 dl créme fraiche
1/2 dl mjölk
1 1/2 msk hummerfond
1/2 dl hackade färska örtkryddor
Fransk Gräslöksfisk
500 g torskfilé
1 bunt gräslök
2 st tomater
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 st fiskbuljongstärning
1 msk fransk senap
Dillkyckling
4 kycklingfiléer
vatten
2 hönsbuljongtärning
6-8 dl crème fraiche
3 påsar dilldipp
Påsksallad med lax och ägg
5 ägg
3 cm pepparrot
1 dl crème fraiche
1 ask babyspenat
1 avokado
100 g färskrökt lax, helst i bit
2 msk rostade solrosfrön
3 msk citron-olivolja
Svartpeppar
Gör så här:
1. Hårdkoka äggen men försök få gulan lite krämig. Dela äggen i halvor. Skala och riv pepparroten. Blanda med crème fraichen men spara lite pepparrot till garnering.
2. Skölj spenaten och låt rinna av.
3. Kärna ur och skala avokadon. Skär fruktköttet i bitar.
4. Skär laxen i 10 bitar.
5. Ställ ut ägghalvorna på en tallrik, lägg en laxbit på varje halva och klicka på crème fraiche.
6. Lägg upp spenat och avokado runt om ägghalvorna.
7. Strö över solrosfrön och riven pepparrot. Ringla över
citron-olivoljan och mal över lite svartpeppar.
Baileys & Kahlua tårta 12 personer Botten:
Smält chokladen. Rör matfett och socker poäst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i chokladen och mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad, rund form, ca 18 cm i diameter. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 50 minuter. Låt kallna.
Dela kakan. Bred marmelad på en av bottnarna. Vispa grädden. Smaksätt med Baileys och socker. Bred 1/3 av den ovanpå marmeladen och resten runtom tårtans kant och ovanpå.
Blanda den hackade mandeln med så mycket Kahlua att den blir kladdig och garnera kanten med den.
Vispa grädden och använd resten av Kahluan för att smaksätta den. Spritsa eller klicka ut grädden ovanpå tårtan. Garnera med flagad choklad (skär med osthyvel).
Påsksallad
ingredienser per portion:
3 skivor knaperstekt bacon
2dl isbergssallad
½ avocado
1 stor tomat
1 hårdkokt ägg
Stek bacon, koka ägg, strimla salladen,klyfta tomaterna och gröp ur avocadon eller skär den i skivor.
Blanda sallad, bacon, avocado, hacka äggen och strö över, garnera med tomatklyftor runt om.
Servera med citronklyftor och baguetter.
Punschsill
1 burk urvattnad inläggningssill,
ca 420g (3-4 filéer)
Sås:
1 röd lök, finhackad
2 msk hackad dill
1 msk strösocker
1 tsk stötta kryddnejlikor
1 tsk stötta kryddpepparkorn
1/2 dl ketchup
1/4 dl majonnäs
1/4-1/2 dl torr punsch
Skölj filéerna i kallt vatten och låt rinna av.
Skär i centimeter stora bitar.
Blanda såsen men spara lite lök och dill till garnering.
Vänd ner sillbitarna och låt dem dra ett dygn innan servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|