recept

Alla inlägg under mars 2008

Av Qia - 17 mars 2008 16:02

Stor Påskbrownie

 175 g smör
 3 dl socker
 1.5 dl kakao
 0.5 dl sirap
 1 nypa salt
 3 st ägg
 2.5 dl mjöl

 300 g choklad med 70% kakaohalt
 3 dl vispgrädde
 nougatägg till garnityr

Gör så här

1. Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smörj och bröa en rund kakform och sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Blanda i kakao, sirap och salt.

3. Rör i ett ägg i taget och vänd i mjöl . Häll i smeten i formen. Grädda kakan i 20 minuter (den ska vara kladdig i mitten).

4. Låt kakan svalna. Gör glasyren och bred den över kakan.

5. Chokladglasyr: Finhacka chokladen. Koka upp grädden och tag kastrullen från värmen. Rör i chokladen. Smeta ut glasyren över kakan och garnera med nougatägg eller påskkycklingar.

Av Qia - 17 mars 2008 15:59

Hummerfisk   


600 g fiskfilé
(1/2 tsk) citronpeppar
2 dl créme fraiche
1/2 dl mjölk
1 1/2 msk hummerfond
1/2 dl hackade färska örtkryddor  

  • Skär fisken i bitar.
  • Krydda med citronpeppar.
  • Vispa ihop créme fraiche, mjölk och hummerfond i en låg, vid panna.
  • Låt koka ihop och lägg i fisken.
  • Låt allt sjuda under lock i ca 10 minuter.
  • Strö över kryddorna.
  • Servera med potatis.
Av Qia - 17 mars 2008 15:58

Fransk Gräslöksfisk   

500 g torskfilé
1 bunt gräslök
2 st tomater
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 st fiskbuljongstärning
1 msk fransk senap  

  • Hacka gräslöken.
  • Skär fisken i bitar.
  • Dela tomaterna i halvor, kärna ur och skär i bitar.
  • Vispa ihop cremé fraiche, mjölk, buljongtärning, gräslök och senap i en traktörpanna.
  • Låt det koka ihop och lägg i fisken.
  • Låt allt sjuda på svag värme 4-5 min (fryst fisk, dubbel tid).
  • Lägg i tomaterna och låt dem bli varma.
  • Servera med pressad potatis.
Av Qia - 17 mars 2008 15:50

Dillkyckling   

4 kycklingfiléer
vatten
2 hönsbuljongtärning

6-8 dl crème fraiche
3 påsar dilldipp

 
  • Lägg kycklingfiléerna i en kastrull, häll på så mycket vatten att de täcks.
  • Tillsätt buljongtärningarna.
  • Låt koka i ca 30 minuter.
  • Häll i crème fraichen.
  • Tillsätt dilldippen.
  • Låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
  • Servera med potatismos.

Av Qia - 17 mars 2008 15:49


Påsksallad med lax och ägg

5 ägg

3 cm pepparrot

1 dl crème fraiche

1 ask babyspenat

1 avokado

100 g färskrökt lax, helst i bit

2 msk rostade solrosfrön

3 msk citron-olivolja

Svartpeppar


Gör så här:

1. Hårdkoka äggen men försök få gulan lite krämig. Dela äggen i halvor. Skala och riv pepparroten. Blanda med crème fraichen men spara lite pepparrot till garnering.

2. Skölj spenaten och låt rinna av.

3. Kärna ur och skala avokadon. Skär fruktköttet i bitar.

4. Skär laxen i 10 bitar.

5. Ställ ut ägghalvorna på en tallrik, lägg en laxbit på varje halva och klicka på crème fraiche.

6. Lägg upp spenat och avokado runt om ägghalvorna.

7. Strö över solrosfrön och riven pepparrot. Ringla över

citron-olivoljan och mal över lite svartpeppar.

Av Qia - 16 mars 2008 20:52

Baileys & Kahlua tårta 12 personer Botten:

  • 75 g mörk blockchoklad 
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
Fyllning 1:
  • 1 dl aprikosmarmelad
Fyllning 2:
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk Baileys (likör)
  • 1 msk socker
Garnering:
  • 75-100 g hackad mandel
  • 2-3 msk Kahlua (kaffelikör)
  • 1-2 dl vispgrädde
  •  flagad choklad
Gör så här:

Smält chokladen. Rör matfett och socker poäst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i chokladen och mjöl blandat med bakpulver.

Häll smeten i en smord och bröad, rund form, ca 18 cm i diameter. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 50 minuter. Låt kallna.

Dela kakan. Bred marmelad på en av bottnarna. Vispa grädden. Smaksätt med Baileys och socker. Bred 1/3 av den ovanpå marmeladen och resten runtom tårtans kant och ovanpå.

Blanda den hackade mandeln med så mycket Kahlua att den blir kladdig och garnera kanten med den.

Vispa grädden och använd resten av Kahluan för att smaksätta den. Spritsa eller klicka ut grädden ovanpå tårtan. Garnera med flagad choklad (skär med osthyvel).

Av Qia - 16 mars 2008 20:51

Påsksallad

ingredienser per portion:
3 skivor knaperstekt bacon
2dl isbergssallad
½ avocado
1 stor tomat
1 hårdkokt ägg

Stek bacon, koka ägg, strimla salladen,klyfta tomaterna och gröp ur avocadon eller skär den i skivor.
Blanda sallad, bacon, avocado, hacka äggen och strö över, garnera med tomatklyftor runt om.
Servera med citronklyftor och baguetter.

Av Qia - 16 mars 2008 20:49

Punschsill


1 burk urvattnad inläggningssill,
ca 420g (3-4 filéer)

Sås:
1 röd lök, finhackad
2 msk hackad dill
1 msk strösocker
1 tsk stötta kryddnejlikor
1 tsk stötta kryddpepparkorn
1/2 dl ketchup
1/4 dl majonnäs
1/4-1/2 dl torr punsch

Skölj filéerna i kallt vatten och låt rinna av.
Skär i centimeter stora bitar.
Blanda såsen men spara lite lök och dill till garnering.
Vänd ner sillbitarna och låt dem dra ett dygn innan servering.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards