recept

Alla inlägg under mars 2008

Av Qia - 13 mars 2008 12:16

BÄRBAKELSER


 Grädda i 225 grader, 5-8 minuter
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl kokos
1 tsk bakpulver
Fyllning: 2-3 dl mossade bär
Garnering: 2 dl vispgrädde bär
Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt vetemjöl.

Häll smeten i en bakpappers-klädd långpanna, 30x40 cm.  

Stjälp upp kakan på papper som är lättsockrat och strött med kokos. 

Smaksätt de mosade bären med lite socker. 

Fördela över kakan och rulla ihop.

 Lägg rullen med skarven nedåt innan den skärs i skivor.

 Garnera med grädde och färska bär

Av Qia - 13 mars 2008 12:09

Kaviar ring
10 blad gelatin

150 gr majonnäs

1½ dl creme fraiche

200 gr skalade räkor

150 gr röd kaviar

nymalen svartpeppar

2 äggvitor

Till garnering : dill ,räkor

Lägg gelatinet i blöt i 5 min låt smälta i vattenbad
och därefter svalna utan att stelna

Rör ihop majo och creme f.

Hacka räkorna grovt och blanda med kaviar

Blanda ,,,smaka av med lite svartpeppar

Vispa äggvitorna till hårt skum

Blanda gelatinet med kaviar röran ,,blanda sist i äggvitan

Häll upp i en sockerkaksform ställ i kylen ca 1 dygn och låt stelna
Doppa hastigt i hett vatten för att den ska lossa från formen
GARNERA

Av Qia - 13 mars 2008 12:06

 Räkor i saffran, vitlök och lime


Ingredienser:
1 kg oskalade, kokta räkor
1/2 g saffran
2 limefrukter, pressade
2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
2 msk olivolja, helst extra virgin
1 krm kajennpeppar
salt efter smak
1/2 dl bladpersilja, finstrimlad


1. Skala räkorna

2. Blanda saffran, lime, vitlök, olivolja och kajennpeppar i en stor skål. Lägg i räkorna och låt stå i cirka 1 timme.

3. Smaka på räkorna och tillsätt eventuellt lite salt eller lite mer av någon krydda om det behövs. Blanda i bladpersiljan. Vänd runt räkorna en gång och lägg sedan upp dem på en tallrik eller ett fat.

Av Qia - 13 mars 2008 11:58

Påsklamm med grillade citroner och grönsaker

ci För 6 personer


Du behöver:

12 lammkotletter

1/4 kg persilja

1 vitlök

2 pressade citroner

3/4 dl olivolja

GRÖNSAKSTILLBEHÖR:

200 gram haricots verts

200 gram vaxbönor

4 paprikor (gärna turkiska)

3 citroner

2 kronärtskockor

250 gram mozzarella

1/2 dl olivolja

2 dl röda linser

1 knippe mynta

Flingsalt och grovmalen svartpeppar


Gör så här:

1. Kör persilja med vitlök, citronsaft och olivolja i mixer till en grön röra.

2. Marinera kotletterna i persiljeröran minst 4 timmar.

3. Koka linserna enligt anvisning på paketet.

4. Blanchera bönorna, det vill säga koka dem al dente i saltat vatten.

5. Ge lammkotletterna en omgång i stekpannan så de får en stekyta – de ska sedan in i ugnen.

6. Dela citronerna mitt itu, klyfta kronärtskockan och placera med paprikan på oljad ugnsplåt.

7. Sprinkla lite olivolja över.

8. Lägg dit lammet.

9. Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i cirka 15 minuter tills färgerna signalerar att det är färdigt.

10. Varva ner bönorna och linserna samt mozzarellan och blad av mynta.

11. Avsluta med några varv med pepparkvarnen samt en nypa flingsalt.

12. Vänd runt alltsammans så att det blandas.

Av Qia - 11 mars 2008 20:04

Laxbollar


Ingredienser
250 g kesella
50 g rökt lax
1 dl hackad gräslök
½ tsk salt
½ krm vitpeppar

Gör så här
Lägg kesellan i ett kaffefilter och låt rinna av i 1–2 timmar. Finhacka laxen. Blanda kesella med lax.

Hacka gräslök så att det blir ca 1 dl. Rör ner hälften av gräslöken, salt och vitpeppar.

Forma små bollar med en sked och rulla dem i resten av gräslöken. Låt bollarna stelna i kylen, helst över natten. Lägg bollarna på små bitar av rågbröd.

Av Qia - 11 mars 2008 20:02

Gingravad lax med honungssås  

INGREDIENSER

1 kg laxfilé av mittbiten
2 knippor dill
4 msk salt
3 msk strösocker
2 tsk vitpepparkorn, grovstött
2 msk gin

Sås:
2 msk fransk senap
1 msk äppelcidervinäger
2 msk honung
1 dl majsolja
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar, nymald

SÅ HÄR GÖR DU

1 Ta bort alla ben från fisken. Plocka dillen från stjälkarna och finhacka den. Blanda salt, socker, vitpeppar och dill. Gnid in blandningen på fisken. Droppa över gin. Lägg laxen i en fryspåse. Förslut och lägg den i en form. Grava fisken två dygn i kylen. Vänd den ett par gånger per dygn.

2 Häll bort lagen. Skrapa bort kryddor och dill. Skär fisken i 4 mm tjocka skivor och lägg upp på fat.

3 Blanda senap, vinäger och honung i en skål. Droppa ner oljan under kraftig vispning. Använd gärna elvisp eller mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med honungssåsen.

Av Qia - 11 mars 2008 20:00

Sherrysill

Gör så här Tillagningstid: Sherrysill 30 minuter och 24 timmars marinering

Av Qia - 10 mars 2008 22:28

  Citronpaj med lime  Du behöver:Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 äggula eller 2-3 msk vatten
Fyllning:
  • 3 ägg 
  • 2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 lime
  • 1 citron
Garnering:
  • 1 lime
  • florsocker
Servering:
  • 3 dl vispgrädde
Gör så här:

Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.


Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.


Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med.


Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.


Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards