recept

Alla inlägg under mars 2008

Av Qia - 21 mars 2008 10:54

After EightPäron


2 burkar med päronhalvor
1 Paket After Eight
1 Paket marabou choklad
1 Paket vaniljvisp


Häll päronhalvorna i ett durkslag så att spadet rinner av.
Lägg dom sedan på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg dom så att urgröpningen ligger upp, vilandes på den runda delen alltså.
Riv Maraboukakan på ett rivjärn och fyll varje urgröpning.
Lägg sedan en After Eight ovanpå.
Nu är det bara att stoppa in plåten i ugnen i 200 grader.

Under tiden kan du vispa upp vanlijvispen och ställa den i kylen.

Päronhalvorna är färdiga när After Eighten är helt smält.

Serveras varma med vaniljvispen.
Av Qia - 21 mars 2008 10:53

Hjortronparfait


Ingredienser: 6 portioner
3 äggulor
4-5 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl hjortronsylt

Gör så här

1. Vispa äggulor med florsocker, hårt det ska "gå att skriva i den".
2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
3. Blanda hjortronsylten i de vispade äggulorna. Blanda grädden i din äggblandning.
4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.
Servera med lite extra hjortronsylt

Av Qia - 21 mars 2008 10:53

Tiramisu


Ingredienser: 8 portioner
2 dl kallt starkt kaffe
4 msk amaretto
4 äggulor
1,25 dl strösocker
1 vispad äggvita
400 g mascarponeost
Rivet skal av en citron
Rivet skal av en apelsin
20-24 savoiardikex
2-3 msk kakaopulver

Gör så här

1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner osten i detta. Smaksätt med citron- och apelsinskal. Rör ned den hårt vispade äggvitan.
2. Blanda kaffet med likören och doppa hälften av kexen hastigt i kaffet.Lägg kexen i botten på en form, täck med hälften av smeten. Doppa resten kexen och lägg i formen, slå sedan över den kvarvarande smeten.
3. Ställ i kyl 2-3 timmar. Pudra med kakao innan serveringen.

Av Qia - 21 mars 2008 10:51

Blåbärssufflé

Gör så här

Av Qia - 20 mars 2008 19:13

Krämig fårostsallad


Ingredienser:
400 g färsk spenat
6 mogna tomater
400 g fetaost
2 msk olivolja
svartpeppar ur kvarn
2 tsk pressad citron


1. Skölj spenaten, torka den i salladsslunga eller handduk, och finstrimla den.

2. Skär tomaterna i små klyftor.
3. Blanda spenat, tomat, citron och olivolja i en salladsskål. Smula över osten i ganska stora bitar.

4. Krydda med svartpeppar . Servera på en gång.

Av Qia - 20 mars 2008 19:08

SKAGENCANAPÉER

6–8 personer 

200 g skalade räkor

1 dl majonnäs

3 msk hackad dil

l6–8 skivor vitt bröd

100 g löjrom eller stenbitsromcitron och/eller gurka till garnering + dill


  Krama ur räkorna  lätt innan de hackas grovt. Får man med för mycket vätska blir skagenröran för lös. Blanda räkhacket med majonnäs och hackad dill. 

 Lägg upp skagenröran på kantskuret vitt bröd. Toppa med en klick löjrom, eller stenbitsrom, och garnera med gurka, dillvippa eller citron 

Av Qia - 20 mars 2008 19:05

Potatisbliniermed lime-crème fraiche och laxrom.

INGREDIENSER

(25 stycken)
10 g jäst
2,5 dl mjölk
1,5 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 kokta, pressade potatisar
0,75 dl gräddfil
1 äggula och 1 tsk salt
1 äggvita och 2 lime
2 dl crème fraiche och 50 g laxrom
50 g sikrom (eller mer om man önskar)
1 rödlök, finhackad
1 knippe gräslök, finskuren

SÅ GÖR DU:

1 Rör ut jästen i ljummen mjölk och blanda i mjöl, potatis, gräddfil, äggula och salt. Låt jäsa i 30 min. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den. Stek små fina plättar, gärna i plättlagg eller i stekpanna. 2 Riv skalet på en lime och blanda ner det i crème fraichen, vispa den något så att du kan göra fina ägg. Skär klyftor av den andra limen. 3 Lägg upp blinerna och toppa med rom, rödlök, gräslök och lime crème fraiche. Mal lite svartpeppar över.

Av Qia - 20 mars 2008 19:01

  Honungslammspett med varm potatissallad och fyllda tomater


INGREDIENSER

(4 portioner)
500 g lammytterfilé,
skuren i kuber ca 2 1/2 cm stora
citronskivor
träspett

 Pensla med:
2 msk honung
2 tsk rivet skal av citron
1 msk färska rosmarinblad, hackade
svartpeppar

Varm Potatissallad:
6 medelstora potatisar, skalade
3 salladslökar
1 msk små kapris, avrunna
2 msk dill, persilja eller gräslök

Dressing:
3 msk äppelcidervinäger
1 msk Dijonsenap
6 msk olivolja
havssalt
svartpeppar

Tapenadefyllda tomater:
8 små kvisttomater
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
2-3 msk tapenade på gröna oliver

SÅ GÖR DU:

1 Trä upp lammkuberna växelvis med bitar av citronskivor på träspett. Blanda ingredienserna till penslingen och pensla spetten runtom. Lägg dem åt sidan medan du gör potatissalladen och de fyllda tomaterna.

2 Koka potatisarna mjuka men fortfarande fasta. Hacka salladslöken fint.

3 Blanda samman ingredienserna till dressingen i en stor skål. Tillsätt kaprisen, salladslöken och den hackade dillen. Rör om försiktigt. Skiva potatisen i ganska tjocka skivor medan den fortfarande är varm och blanda ned dem försiktigt i dressingen så att potatisskivorna är separerade.

4 Gör tomaterna: Skär ett lock av tomaterna och gröp försiktigt ur dem. Blanda färskost och tapenade och fördela i tomaterna. Sätt på locken.

5 Grilla lammspetten i en grillpanna 1-2 minuter på varje sida eller under grillelementet i ugnen.

6 Servera spetten med den varma potatissalladen och fyllda tomater. Garnera med rosmarinkvist.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards