recept

Alla inlägg under februari 2008

Av Qia - 14 februari 2008 19:44

Rödbetor med getost
8 medelstora rödbetor
100 gram getost
gräslök
Koka rödbetorna i cirka 40 minuter.

Skölj i kallt vatten,då är de lätta att skala med händerna.

Klyfta dem och smula över getost.

Garnera med hackad gräslök.

Av Qia - 13 februari 2008 19:13

Paella

1 st Gul lök

3 st vitlöksklyftor

0,5 dl olivolja

1 l långkornigt ris

1 brk konserverade tomater, hela

1,5 l hönsbuljong

1-2 paket saffran

1 st lagerblad

2,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar, malen

200 -300g räkor, skalade

1 st grillad kyckling

250 g frysta ärtor, gröna

1 påse musslor i nät från fiskdisken

Tillagning:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en stor gryta eller wokpanna utan att det tar färg.

Koka musslorna i vin
2. Tillsätt riset och låt fräsa med en stund.
3. Späd med tomat och buljong. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på ett lock eller folie. Sjud sakta i 30 min.
4. Skala räkorna under tiden. Skär kycklingen i mindre bitar.
5. När 5 min återstår vänds ärterna ner i riset och räkor, kyckling och musslor fördelas ovanpå. Lägg på locket och låt allt bli varmt.
6. Dekorera paellan med citronklyftor. Servera med ett gott bröd.








Av Qia - 13 februari 2008 19:11

Parmesanrisotto

Ingredienser till 4 pers.

  • 400 gr (ca 5 dl) risottoris
  • 1,5 l grönsaksbuljong (buljongtärning utan mononatriumglutamat)
  • 100 gr smör
  • 60 gr parmesanost (ca 2 dl riven)
  • 1/2 gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • nymald svartpeppar
  • salt
  • Förbered buljongen och låt den sjuda under hela koktiden av risotton. Buljongen ska tillsättas varm och slevvis.
  • Finhacka löken. Smält 60 gr smör i stor tjockbottnad gryta och fräs löken på svag värme i ca 5 min utan att löken tar färg och bränns.
  • Häll i riset och låt det steka under omrörning i ca 5 min. Häll därefter på vinet, höj värmen en liten stund och låt vinet koka in
  • Sänk värmen, salta och häll på 2 soppslevar varm buljong, rör om och låt buljongen koka in i riset. Fortsätt att hälla på buljongen slevvis lite i taget under omrörning under hela koktiden. Det är viktigt att all buljong kokar in i riset innan man häller på mer. Risotton ska koka på svag värme i ca 16-20 min, riskornen ska vara "al dente" och risotton ska ha en krämig konsistens när den är klar.
  • Ta sedan av kastrullen från spisen och tillsätt resten av smöret i bitar, den rivna parmesanosten och låt risotton vila under lock i några minuter tills smöret smält. Tillsätt svartpeppar, blanda väl och servera.
  • Av Qia - 13 februari 2008 18:51

     Lax- och limepasta


  • 2 dl crème fraiche
  • 3,5 dl mjölk
  • 1-2 msk pressad limesaft (eller citronsaft)
  • 300 g varmrökt lax
  • ½ dl klippt dill, fryst eller färsk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 squash/zucchini
  • ca 2 msk maizena eller idealmjöl
  • Gör så här:

    Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Skär squash i mindre bitar.

    Blanda crème fraiche, mjölk, saft av lime/citron och mjöl i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt squash och låt koka 3-5 minuter.

    Skär laxen i mindre bitar och blanda ner i såsen tillsammans med dillen. Låt allt bli varmt. Smaka av med svartpeppar och lime/citronsaft.

    Servera såsen med pasta och grönsaker.

    Av Qia - 12 februari 2008 19:06

    Chokladkaka med inkappslad chokladsås
    1 Kaka

    4 dl Mjöl
    1/2 tsk Salt
    3 dl Socker
    4 tsk Bakpulver
    5 msk Kakao
    2 1/2 dl Mjölk
    2 tsk Vaniljsocker
    4 msk Smält margarin
    2 dl Grovhackade nötter


    Blanda ovanstående  och häll i smord men ej bröad form.


    Ovanpå

    2 dl Socker
    2 dl Farinsocker
    4 msk Kakao
    1/2 l Vatten; kokande



    Blanda socker, farinsocker och kakao och häll över smeten ,detta ska vara torrt.

    Häll det kokande vatten över
    Ställ in  ca 55 minuter mitt i ugnen (175 grader)

    Serveras med vispad grädde direkt ur formen när kakan svalnat.

    Av Qia - 12 februari 2008 18:57

    Amerikansk räkpaj
    1 Paj
    Pajdeg:
    50 g Smör
    3 dl Vetemjöl
    200 g Mager kesella

    Fyllning:
    200 g Skalade räkor
    1 Stor avokado
    1 1/2 dl Majskorn
    2 dl Lagrad grevéost, grovriven
    2 dl Mjölk
    2 Ägg Salt, peppar

    Mixa eller hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesellan och samla till en deg.

    Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp 1 tim. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, 25 cm i diam.

    Tryck fast en dubbelvikt remsa ugnsfolie mot degkanten på formens insida, så att degen inte glider ner under gräddnignen.

     Grädda i 200° i 10-15 min.

    Låt pajskalet svalna innan det fylls.

     Lägg de väl avrunna räkorna i formen. Skär avokadon i skivor och lägg dem ovanpå.

    Strö över majs och riven ost. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll blandningen i formen. Grädda räkpajen i 175-200° i cirka 30 min

    Av Qia - 12 februari 2008 18:51

     Pinnbröd

    2,5 dl mjöl
    1 tesked bakpulver
    0,5 tesked salt
    1 dl vatten

    Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Knåda degen. Om det
    känns kladdigt ta i mer mjöl. Rulla degen till en lång smalsträng som viras
    i spiral runt en skalad pinne. Grädda över glöden tills den är gyllenbrun
    och släpper lätt från pinnen.

    Av Qia - 12 februari 2008 18:45

     Cottage Pie



    Potatismos:
    1,5 kg potatis
    1,5-2 dl mjölk
    1 ägg
    1 msk smör
    1,5 dl hackad persilja
    2 dl hackade svarta oliver
    3 rivna vitlöksklyftor
    salt, peppar och socker

    Färs:
    500 g blandfärs
    3 morötter
    2 gula lökar
    0,5 msk timjan
    3 dl krossade tomater
    2 msk tomatpuré
    salt, peppar och socker

    Gratinering:
    400 g getost


     

    Gör så här
    Moset:
    Skala och koka potatisen. Häll av kokvattnet. Häll i mjölken och vispa med elvisp. Tillsätt ägget och smöret. Fortsätt vispa. Blanda i persiljan, oliverna och den rivna vitlöken. Smaksätt med salt, peppar och en nypa
    socker. Ställ åt sidan.

    Färsen:
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Skala morötterna och löken. Skär morötterna i slantar och finhacka löken.
    Bryn morötterna och löken med köttfärs och timjan. Häll på de krossade tomaterna och tomatpurén. Koka till en köttfärs. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.
    Lägg köttfärsen i botten på en form, lägg på moset och toppa med getosten.
    Sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Sätt ugnen på grill de sista 10 minuterna så att du får en gyllenbrun färg.

    Presentation

    Omröstning

    Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Kalender

    Ti On To Fr
            1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21
    22
    23 24
    25 26 27 28 29
    <<< Februari 2008 >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    • Matbloggstoppen

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards