recept

Alla inlägg under februari 2008

Av Qia - 18 februari 2008 19:15

Kycklingpaj

Pajdeg

  • 200 gram vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten
  •   

    Fyllning

    • 3 ägg
    • 3 dl mjölk eller grädde
    • 2 dl riven ost
    • 4 kycklingfiléer
    • en rödlök
    • 2 msk socker
    • curry
    • salt
    • peppar

    Gör så här

    Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

    Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda.

     Finhacka rödlöken.

    Skär kycklingen i centimetertjocka skivor.

    Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt.

     Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken.

    Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

    Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter.

    Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie

    Av Qia - 17 februari 2008 13:37

    Norrlänningar

    PAJDEG:

    150 g smör

    150 g vetemjöl

     3 msk vatten


    MANDELMASSA:

     100 g sötmandel

    2 bittermandlar

    100 g florsocker

    äggvita

    PENSLING:

    ägg,

    mandel,

    socker


    Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa.

    Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen, som sedan får vila ett par timmar.

    Skålla och mal mandeln.

     Blanda den med florsockret och tillsätt så mycket äggvita att massan blir smidig.

     Kavla ut pajdegen till en 10 cm bred remsa, och bred ut mandelmassan på den.

    Rulla ihop kakan på längden och platta till den, så att den bli 4 - 5 cm bred. Skär ca 2 cm breda bitar.

    Pensla med ägg och beströ med hackad mandel och socker.

     Grädda kakorna ljusgula i 200-225º.

    Av Qia - 17 februari 2008 13:33

    Italiensk ugnspannkaka

    Det här behöver Du:

      3 dl vetemjöl

    8 dl mjölk

    4 ägg

    ½ tsk salt

    Vitpeppar

    2 msk olivolja


    Fyllning:

    Färsk basilika och rosmarin

    2 gula lökar

    1 msk rosmarinolja

    1 dl soltorkad tomat

    1 dl oliver

    1 dl parmesanost

    10 skivor salami

    10 skivor parmaskinka


     Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader
    • Vispa ihop mjöl och mjölk. Fortsätt med ägg, salt, vitpeppar och olivolja
    • Vispa tills du har en slät smet
    Fyllningen
    • Skär ned lök och fräs i pannan med lite olja
    • Fortsätt med strimlad soltorkad tomat och oliver
    • Rör om och sänk värmen
    • Skär basilika, rosmarin och riv parmesan (spara hälften till salladen)
    • Lägg bakplåtspapper i en form. Häll smeten i formen
    • Lägg i fräset från pannan och parmesan, örter, salami och parmaskinka
    • Sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter
    • Riv ned ruccola i en skål, lite sockerärtor, parmesan och salt
    Av Qia - 17 februari 2008 13:27

    Coleslaw


    1/2 kålhuvud,strimlat/hackat

    1 liten lök, hackad

    1 morot, strimlad/hackad

    1.2 dl gräddfil

    0.6 dl majonnäs

    1 msk socker

    2 tsk citronsaft

    2 tsk Dijonsenap

    1/2 tsk sellerisalt 

    Lite svartpeppar



    Mixa alla ingredienser, utom grönsakerna,  Blanda väl!

    Tillsätt grönsakerna och blanda ihop!

    Ställ i kylskåpet minst en timma.
    Den här salladen står sig ca en vecka.

    Av Qia - 16 februari 2008 19:51

    Girabaldi

    4-6 cl Campari
    6 cl Apelsinjuice

    Häll ingredienserna i en shaker.
    Skaka och servera med is i thumblerglas.

    Av Qia - 16 februari 2008 19:43

    absolut pears fizz's

    4 - 6 CL absolut vodka pears
    tonic

    PÄRONSKIVOR

    Av Qia - 16 februari 2008 19:28

    Cabrioletti

    4 cl vodka
    3-4 skivor lime
    1-2 tsk socker
    Cider
    Krossad is

    Krossa limen med socker
    Häll i vodka och krossad is
    Toppa med cider

     

    Av Qia - 15 februari 2008 18:46

    Ostsoppa

    4 portioner


    Ingredienser

    1/2 purjolök
    Svenskt Smör
    1-2 msk vetemjöl
    6 dl grönsaksbuljong
    4 dl Mjölk
    3 dl riven ost, Allerum Präst
    salt och svartpeppar
    1 äggula
    1 dl Vispgrädde

    Till servering:
    t ex musslor, räkor, sparris, rökt skinka och smörstekta brödtärningar

    Finstrimla purjolöken och fräs den i smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt koka ca 5 minuter. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och peppar. Låt soppan bli varm utan att koka. Vispa äggulan med grädden och vispa ner det i soppan. Servera soppan med några av förslagen ovan.

    Presentation

    Omröstning

    Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Kalender

    Ti On To Fr
            1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21
    22
    23 24
    25 26 27 28 29
    <<< Februari 2008 >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    • Matbloggstoppen

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards