Alla inlägg under februari 2008
Kycklingpaj
Pajdeg
Fyllning
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda.
Finhacka rödlöken.
Skär kycklingen i centimetertjocka skivor.
Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt.
Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken.
Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.
Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter.
Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie
Norrlänningar
PAJDEG:
150 g smör
150 g vetemjöl
3 msk vatten
MANDELMASSA:
100 g sötmandel
2 bittermandlar
100 g florsocker
äggvita
PENSLING:
ägg,
mandel,
socker
Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen, som sedan får vila ett par timmar.
Skålla och mal mandeln.
Blanda den med florsockret och tillsätt så mycket äggvita att massan blir smidig.
Kavla ut pajdegen till en 10 cm bred remsa, och bred ut mandelmassan på den.
Rulla ihop kakan på längden och platta till den, så att den bli 4 - 5 cm bred. Skär ca 2 cm breda bitar.
Pensla med ägg och beströ med hackad mandel och socker.
Grädda kakorna ljusgula i 200-225º.
Italiensk ugnspannkaka
Det här behöver Du:
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
Vitpeppar
2 msk olivolja
Fyllning:
Färsk basilika och rosmarin
2 gula lökar
1 msk rosmarinolja
1 dl soltorkad tomat
1 dl oliver
1 dl parmesanost
10 skivor salami
10 skivor parmaskinka
Gör så här
Coleslaw
1/2 kålhuvud,strimlat/hackat
1 liten lök, hackad
1 morot, strimlad/hackad1.2 dl gräddfil
0.6 dl majonnäs
1 msk socker
2 tsk citronsaft
2 tsk Dijonsenap
1/2 tsk sellerisalt
Lite svartpeppar
Mixa alla ingredienser, utom grönsakerna, Blanda väl!
Tillsätt grönsakerna och blanda ihop!
Ställ i kylskåpet minst en timma.
Den här salladen står sig ca en vecka.
Girabaldi
4-6 cl Campari
6 cl Apelsinjuice
Häll ingredienserna i en shaker.
Skaka och servera med is i thumblerglas.
absolut pears fizz's
4 - 6 CL absolut vodka pears
tonic
PÄRONSKIVOR
Cabrioletti
4 cl vodka
3-4 skivor lime
1-2 tsk socker
Cider
Krossad is
Krossa limen med socker
Häll i vodka och krossad is
Toppa med cider
Ostsoppa
4 portioner
1/2 purjolök
Svenskt Smör
1-2 msk vetemjöl
6 dl grönsaksbuljong
4 dl Mjölk
3 dl riven ost, Allerum Präst
salt och svartpeppar
1 äggula
1 dl Vispgrädde
Till servering:
t ex musslor, räkor, sparris, rökt skinka och smörstekta brödtärningar
Finstrimla purjolöken och fräs den i smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt koka ca 5 minuter. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och peppar. Låt soppan bli varm utan att koka. Vispa äggulan med grädden och vispa ner det i soppan. Servera soppan med några av förslagen ovan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|