recept

Alla inlägg under februari 2008

Av Qia - 12 februari 2008 18:42

Vitt formbröd

25 g jäst
3 dl vatten
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
7 dl vetemjöl


Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut det med lite av vattnet. Smält fettet och häll på vattnet.
Häll det fingervarma degspadet över jästen. Tillsätt saltet och rör ner ungefär hälften av mjölet. Tillsätt resten av mjölet i omgångar och arbeta degen seg och smidig.
Strö över lite mjöl, täck med en duk och låt degen jäsa ca 30 minuter. Arbeta degen lätt i bunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
Rulla degen till en längd och lägg den i smord form (1.5 l). Låt brödet jäsa i 20-30 minuter.
Grädda ca 30 minuter i 200°C.
Pensla brödet med vatten och låt det kallna på galler. Vill man ha mjuk skorpa på brödet, bör det få kallna inlindat i duk.
Av Qia - 12 februari 2008 18:38

Kanelmarinad

  • 1/2 dl soja
  • 3 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk mald kanel

 Beräkna minst 150 gram kött per portion. Använd färsk skinka, bog benfri kotlett, karré eller sidfläsk. Skär köttet i jämnstora bitar och marinera i 3-5 timmar. Torka av och trä upp på grillspett. Grilla 6 - 8 minuter.
 Vrid spettet då och då.  Passar bra till sid- eller bogfläsk

Av Qia - 12 februari 2008 18:35


 Het korvgryta

  

  • 1 gul hackad lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk margarin
  • 1 gul strimlad paprika
  • 1 tärnad squash
  • 400 g strimlad falukorv
  • 2 brk à 400 g vita bönor
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm chilipulver
  • salt och peppar

  Fräs lök och vitlök i fettet. Tillsätt paprika, squash, korv, vita bönor, chilisås och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter.
 Smaka av med salt och peppar.

Av Qia - 12 februari 2008 18:32

Fetafyllda kycklingfiléer i tomatsås

Antal portioner: 2

  2 kycklingfiléer
grillkrydda
200 g fetaost
500 g krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
1-2 vitlöksklyftor
(1-2 krm) peppar  
  • Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda och banka ut dem lite.
  • Lägg en bit fetaost på varje filé och rulla ihop.
  • Fäst med tandpetare.
  • Krydda med grillkrydda.
  • Koka upp tomaterna.
  • Lägg en hönsbuljongtärning i tomaterna, pressa i vitlöken och krydda med peppar.
  • Lägg i överbliven fetaost i såsen (glöm inte att spara lite till salladen).
  • Lägg i kycklingen och låt koka under lock i 20-25 minuter.
  • Servera med klyftpotatis och en fetaostsallad.

Av Qia - 12 februari 2008 18:31



Minestronesoppa

2 msk olivolja
1 hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 hackade selleristjälkar
1 finstrimlad purjolök
1 hackad morot
1 burk krossade tomater
6 dl (kyckling)buljong
1 tärnad squash
300 g strimlad vitkål
1 lagerblad
75 g spaghetti bruten i småbitar
1 msk hackad bladpersilja
salt
peppar

 
  • Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i lök, vitlök, selleri, purjolök och morot, bryn ca 3 minuter.
  • Tillsätt tomater, buljong, squash, vitkål och lagerblad.
  • Koka upp och låt stå i 10 minuter.
  • Tillsätt pastan, smaka av med salt och peppar.
  • Rör om och låt koka i ytterligare 6 minuter. Fortsätt röra om så det ej fastnar i botten.
  • Tillsätt hackad persilja strax före servering och rör om ordentligt.
  • Servera med parmesan och bruschetta.

Av Qia - 12 februari 2008 18:26

Tortellinigratäng

1 fläskfilé
1 pkt tortellini med ost
1 röd paprika
3/4 purjolök
1 banan
1 paket bacon
mjöl
3 dl matlagningsgrädde
3 dl mellanmjölk
salt
svartpeppar
curry
riven ost  

  • Tortellinin kokas enligt paket/påse.
  • Strimla och stek baconen.
  • Lägg den färdigkokta tortellinin i en smord form.
  • Strö över hackad paprika, purjolök och banan.
  • Strimla och bryn fläskfilén.
  • Lägg köttet ovanpå tortellinin.
  • Viispa i lite mjöl i stekskyn, späd med grädde och mjölk.
  • Rör ner kryddorna.
  • Häll såsen över gratängen.
  • Strö osten över.
  • Ställ in i ugnen, 225 grader i 10 - 15 minuter.
Av Qia - 11 februari 2008 19:07

 Festgryta


500 g nötkött av högrev, bog eller fransyska
150 g rimmat fläsk
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 dl konc äppeljuice
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl grädde
1-2 msk osötad senap
½ tsk dragon
salt, peppar
persilja

Skär kött och fläsk i strimlor. Skala och skiva löken.
Fräs fläsket, lök och vitlök i en gryta.
Tillsätt äppeljuice, buljongtärning och vatten. Koka upp.
Lägg i köttet. Koka upp och skumma.
Rör i senap och gräde. Låt grytan sjuda ca 45 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar. Klipp över persilja. Servera med kokt potatis eller ris.

Av Qia - 11 februari 2008 19:05

Allt-i-ett-gryta


400 g grytbitar av nötkött
2 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
5 dl köttbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 kryddnejlika
salt
vitpeppar
400 g potatis
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 röd paprika
1 pkt bacon

Skär köttet i bitar. Fräs dem i margarinet i en gryta. Tillsätt mjöl och rör om. Häll över buljongen och lägg ner en lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, lagerblad, nejlika, salt och peppar. Låt allt puttra ca 1 timme.
Skär potatis, rotfrukter och paprika i bitar. Lägg dessa i grytan. Låt den koka i ytterligare 10-15 minuter. Strö över knaperstekt bacon. Servera med ett gott bröd.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards