Direktlänk till inlägg 31 mars 2008
Festlig skaldjursgryta 4 port
1 purjolök, 1 fånkål
1 medelstor morot
2 msk olivolja (olja)
1 kuvert saffran (0,5 g )
6 tomater
6 dl fiskbuljong (vatten + tärning eller fiskfond)
2 dl torrt vitt vin
1 msk färsk körvel alt 1 tsk torkad
1 msk färsk timjan alt 1 tsk torkad
2 krm citronpeppar, 1 tsk salt
1 liten fryst hummer, tinad
ca 200 g frysta havskräftor, tinade
20 färska blåmusslor välborstade (se till att skalet är stängt, kasta annars) eller 20 frysta och tinade
600 g räkor med skal eller ca 200 g skalade
Ansa, snitta och skölj purjolöken. Ansa moroten. Skär purjolök, fänkål och morot i fina strimlor. Fräs grönsakerna i olja i en gryta som kan rymma allt. Tillsätt saffran, hackade tomater, fiskbuljong, vin, örtkryddor, salt och peppar.Låt sjuda ca 5 min.
Klyv hummer och havskräftor på längden. Lossa och knäck hummerklor och dela hummern i fyra delar. Lägg ner hummer, havskräftor och välborstade eller tinade musslor. Låt småkoka ca 5 min. Lägg ner skalade räkor. Strö över en gremolata och riv till sist skalet av 1 väl tvättad citron fint och blanda med 2 skalade och fint hackade vitlöksklyftor och 1 dl hackad persilja.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|