Direktlänk till inlägg 27 mars 2008
Risfyllda tomater och paprika
5 stora tomater
5 gröna paprikor
2 gula lökar
1 msk torkad mynta
2,5 dl olivolja
2,5 dl ris vatten
salt,
peppar
ströbröd
Skölj tomater och paprikor och skär ett tunt lock som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 10 minuter (tills de mjuknat lite). Gröpa ur tomaterna med en sked och spara inkromet.
Hacka löken, värm 2 dl olja i en stekpanna och fräs löken, lägg i riset, rör om och låt koka några minuter. Tillsätt tomatinkromet som finhackats, 1,5 dl vatten, mynta, salt och peppar. Låt blandningen koka under lock ca 10 - 15 minuter, tills den kokat ihop.
Fyll grönsakerna med blandningen och ställ dem i en smord ugnsfast form. Lägg på locken, häll lite olja på varje lock och strö över lite ströbröd. Häll 1,5 dl vatten i formen. Baka i 175-200° ugn i 30 - 40 minuter.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|