Direktlänk till inlägg 26 mars 2008
KALVKÖTT MED SQUASH
(moschari me kolokithakia)
5-6 personer
1 kg kalv-el.-nötkött
1 kg små squash
1 stor finhackad lök
1 burk krossade tomater
2,5 dl olivolja
salt, peppar samt olivolja för stekning.
Skölj köttet och skär i lagom portionsbitar och lägg det i en kastrull tillsammans med löken och 1,25 dl vatten. Rör om det hela väl, häll i oljan när vattnet kokat bort och bryn köttet. Salta och peppra och häll i tomaterna.
Späd med 5 dl vatten och låt allt puttra i ca 1 timma eller tills köttet känns mört.
Rensa och skölj squashen, salta och fritera den i tjockbottnad kastrull tills den blir guldbrun. Låt den rinna av på hushållspapper. Lägg sedan ner den i grytan och låt sjuda med en liten stund.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|