Direktlänk till inlägg 26 mars 2008
Köttgryta med svartvinbärssmak
Ingredienser
500 g ryggbiff eller lövbiff
1 finhackad liten gul lök
1 msk tomatpuré
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
2 msk svartvinbärsgelé
Till servering:
potatismos
ärter
Skär köttet i strimlor. Fräs det i smör i en stekgryta på hög värme så att det får fin färg. Ta upp köttet och fräs lök och tomatpuré i lite smör på svag värme under omrörning cirka 3 minuter. Tillsätt grädde, kalvfond och gelé. Sänk värmen, lägg i köttet och sjud under lock i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|