Direktlänk till inlägg 26 mars 2008
Chiligryta i tortilla
Ingredienser
800 g nötkött t ex bog eller högrev
1 gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk chiliflakes
1½ l köttbuljong
1 msk tomatpuré
100 g rucola eller mangold
8 tortillabröd
Skär köttet i centimeterstora tärningar. Bryn dem tillsammans med lök, vitlök och chili i lite smör i en gryta.
Tillsätt buljong och tomatpuré.
Låt koka utan lock tills nästan all vätska försvunnit och köttet har blivit så mört att det nästan faller i bitar, ca 1½ timme.
Smaksätt med salt och peppar. Låt kallna.
Fördela köttet och rucolan på tortillabröden.
Rulla ihop och vira in i plastfolie så håller de formen bättre. Så här långt kan tortillarullarna förberedas.
Ta bort plastfolien och värm sedan rullarna i ugn i 175ºC i 20 minuter. Servera tortillarullarna med en klick gräddfil.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|