Direktlänk till inlägg 23 mars 2008
Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett
SENAPSÖVERBAKAD LAX
1 kg laxfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm peppar
2 äggulor
3 msk senap
3 msk ströbröd
LIMEVINÄGRETT
1 dl olivolja
2 limefrukter, skal + saft
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
en kruka finhackad gräslök
GRÖNSALLAD MED PRIMÖRER
1/2 huvud Lollo rossosallad
1/2 kruka rucolasallad
1 knippe primörmorötter med blast
1 pkt sockerärter
Gör så här
Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Ta bort ev. ben. Krydda med salt och peppar. Blanda äggulor med senapen och 2 msk av ströbrödet. Bre detta äver laxen och strö över resten av ströbrödet. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. (kan serveras varm, ljummen eller kall)
Limevinigrätte
Mixa alla ingredienser till dressingen och blanda sist i den finhackade gräslöken.
Grönsallad med primörer
Skölj salladen och plocka den sedan i små fina blad. Lägg alla blad i en kökshandduk och vik försiktigt ihop handduken över salladen, för att få den så torr som möjligt. Skala och skiva morötter mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten. Skölj och dela sockerärterna på längden i lite sneda bitar och lägg även dessa i det iskalla vattnet. (vattnet ska vara så kallt för att grönsakerna ska bli krispiga och fina)
Servera laxen med sallad, lime vinigrätte och nykokt potatis vid sidan om.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|