Direktlänk till inlägg 21 mars 2008
Blåbärssufflé
Ingredienser: 8 portioner
225 g frysta blåbär
2 msk maizena majsstärkelse
1 dl strösocker
4 äggvitor
1 dl strösocker
1. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm (rör om ofta), låt svalna.
2. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget. Vänd ner 1/3 av äggvitan i blåbärskrämen, rör tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.
3. Slå smeten jämt fördelat i smörade och sockrade suffléformar. Grädda i 200 grader ca 14 min i nedre delen av ugnen. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|