Direktlänk till inlägg 20 mars 2008
Honungslammspett med varm potatissallad och fyllda tomater
INGREDIENSER
(4 portioner)
500 g lammytterfilé,
skuren i kuber ca 2 1/2 cm stora
citronskivor
träspett
Pensla med:
2 msk honung
2 tsk rivet skal av citron
1 msk färska rosmarinblad, hackade
svartpeppar
Varm Potatissallad:
6 medelstora potatisar, skalade
3 salladslökar
1 msk små kapris, avrunna
2 msk dill, persilja eller gräslök
Dressing:
3 msk äppelcidervinäger
1 msk Dijonsenap
6 msk olivolja
havssalt
svartpeppar
Tapenadefyllda tomater:
8 små kvisttomater
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
2-3 msk tapenade på gröna oliver
1 Trä upp lammkuberna växelvis med bitar av citronskivor på träspett. Blanda ingredienserna till penslingen och pensla spetten runtom. Lägg dem åt sidan medan du gör potatissalladen och de fyllda tomaterna.
2 Koka potatisarna mjuka men fortfarande fasta. Hacka salladslöken fint.
3 Blanda samman ingredienserna till dressingen i en stor skål. Tillsätt kaprisen, salladslöken och den hackade dillen. Rör om försiktigt. Skiva potatisen i ganska tjocka skivor medan den fortfarande är varm och blanda ned dem försiktigt i dressingen så att potatisskivorna är separerade.
4 Gör tomaterna: Skär ett lock av tomaterna och gröp försiktigt ur dem. Blanda färskost och tapenade och fördela i tomaterna. Sätt på locken.
5 Grilla lammspetten i en grillpanna 1-2 minuter på varje sida eller under grillelementet i ugnen.
6 Servera spetten med den varma potatissalladen och fyllda tomater. Garnera med rosmarinkvist.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|