Direktlänk till inlägg 19 mars 2008
4-6 st urvattnade sillfiléer
2 msk ren ättika, 24%
2 dl vatten
1 dl socker
1 dl majonnäs
1 dl filmjölk
2 msk fransk senap
1 liten finstrimlad röd lök
50 gr löjrom (alt. ishavsrom)
Blanda en lag av ättika, vatten och socker.
Skär sillfiléerna i bitar, lägg dem i lagen och låt stå i minst 6 timmar.
Häll bort lagen och låt bitarna rinna av.
Blanda majonnäs, fil, senap, strimlad rödlök och löjrom.
Varva med sillbitarna.
Låt stå 1 dygn i kylen
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|