Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Laxrulader med sparris
Ingredienser
4 portioner
4 stora skivor färsk laxfilé
salt
vitpeppar
12 långa sparrisar, kokta
2 msk vatten
Vitvinssås
2 schalottenlökar
1 msk smör eller margarin
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vatten
0,75 fiskbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
0,5 krm kajennpeppar
Tillbehör
300 g bladspenat
2 tsk olivolja
salt
peppar
1 Krydda laxskivorna lätt med salt och peppar. Fördela sparrisen på laxskivorna och rulla ihop dem. Lägg rulladerna på ett ugnssäkert fat. Strö över lite salt och häll på vattnet.
2 Skala och hacka schalottenlökarna fint. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt lökhacket och låt det koka under lock några min tills det mjuknar. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka allt utan lock tills hälften återstår.
3 Tillsätt grädde och koka såsen utan lock tills den får lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och kajennpeppar.
4 Ångkoka laxruladerna i 125°C, ca 20 min. Värm under tiden bladspenat och olivolja i en kastrull under lock. Salta och peppra lätt.
5 Lägg upp spenaten på ett stort fat. Lägg laxruladerna ovanpå och servera med såsen. Kokt ris eller potatis smakar bra till.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|