Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Ansjovisrulle
50 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 msk ansjovisspadvitpeppar, från kvarnen
3 st ägg
0,5 tsk bakpulver
Fyllning
3 st lökar
50 g smör
1 burk ansjovisfilé,
1 dl dill, finklippt
3 dl riven ost, stark
1. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. Späd med mjölk och grädde, koka upp under vispning och låt puttra 4–5 minuter. Ta av från plattan, rör ner ansjovisspadet och smaka av med peppar.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra ett bakplåtspapper noga och lägg i en långpanna, ca 30x40 cm.
3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna hårt. Rör ner äggulorna en och en i såsen och rör ner bakpulvret. Vänd ner vitorna.
4. Bred ut smeten i långpannan och grädda i 10–12 minuter till den har fått fin färg. Låt svalna och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper.
5. Hacka löken och fräs den i smöret tills den mjuknar utan att få färg. Låt ansjovisen rinna av och dela den i småbitar.
6. Fördela lök, ansjovis och dill på den uppstjälpta kakan. Strö över 2 dl av osten och rulla ihop som en rulltårta.
7. Vid serveringen: Strö resten av osten över och gratinera i ugnen 10–15 minuter.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|