Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Kryddig lammgryta med aprikoser
1 påse aprikoser , (200 g)
2 msk olja
2 st stora gul lökar
1 1/2 msk ingefära, finriven
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili, finhackad
1 st kanelstång
8 st kardemummakapslar , eller 3/4 tsk kardemummakärnor
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk garam masala
4 st tomater
2-3 dl vatten
1 1/2 kg grytbitar av lamm
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar, nymald
Gör så här:
1. Blötlägg aprikoserna i kallt vatten gärna några timmar innan du ska laga.
2. Hacka löken och fräs den i oljan tills den blir riktigt mjuk och glansig.
3. Tillsätt ingefära, vitlök och chili. Se till att inga kärnor och mellanväggar kommer med från chilin om du inte vill ha det för hett. Fräs några minuter. Tillsätt kanel, kardemumma, spiskummin, garam masala och fräs ytterligare någon minut.
4. Hacka tomaterna och tillsätt dem. Häll på 2-3 dl vatten och koka upp. Tillsätt köttet. Salta och peppra, rör om och sjud grytan under lock ca 45 min tills köttet känns riktigt mört. Tillsätt avrunna aprikoserna och koka ytterligare några minuter.
5. Servera med basmatiris gärna kokt med lite gurkmeja som ger fin gul färg.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|