Direktlänk till inlägg 17 mars 2008
Stor Påskbrownie
175 g smör
3 dl socker
1.5 dl kakao
0.5 dl sirap
1 nypa salt
3 st ägg
2.5 dl mjöl
300 g choklad med 70% kakaohalt
3 dl vispgrädde
nougatägg till garnityr
1. Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smörj och bröa en rund kakform och sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Blanda i kakao, sirap och salt.
3. Rör i ett ägg i taget och vänd i mjöl . Häll i smeten i formen. Grädda kakan i 20 minuter (den ska vara kladdig i mitten).
4. Låt kakan svalna. Gör glasyren och bred den över kakan.
5. Chokladglasyr: Finhacka chokladen. Koka upp grädden och tag kastrullen från värmen. Rör i chokladen. Smeta ut glasyren över kakan och garnera med nougatägg eller påskkycklingar.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|