Direktlänk till inlägg 16 mars 2008
Baileys & Kahlua tårta 12 personer Botten:
Smält chokladen. Rör matfett och socker poäst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i chokladen och mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad, rund form, ca 18 cm i diameter. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 50 minuter. Låt kallna.
Dela kakan. Bred marmelad på en av bottnarna. Vispa grädden. Smaksätt med Baileys och socker. Bred 1/3 av den ovanpå marmeladen och resten runtom tårtans kant och ovanpå.
Blanda den hackade mandeln med så mycket Kahlua att den blir kladdig och garnera kanten med den.
Vispa grädden och använd resten av Kahluan för att smaksätta den. Spritsa eller klicka ut grädden ovanpå tårtan. Garnera med flagad choklad (skär med osthyvel).
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|