Direktlänk till inlägg 16 mars 2008
Senapssill
1 burk urvattnad inläggningssill 420 g
Lag:
1/2 dl ättiksprit 12%
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
Senapssås:
1 msk mörk senap
1 msk ljus senap
1 krm malen svartpeppar
1 dl olja
1 msk finhackad persilja
Skölj sillfiléerna i kallt vatten.
Koka upp lagen och låt den kallna.
Häll lagen över filéerna och låt kärlet stå kallt ca 12 timmar.
Blanda de två senapssorterna och tillsätt svartpeppar. Tillsätt oljan, lite i taget, under kraftig omrörning.
Ha inte för bråttom utan låt oljan rinna jämnt i en fin stråle medan du vispar. Blanda i den finhackade persiljan. Ta upp sillfiléerna och låt dem rinna av.
Skär filéerna i bitar och blanda försiktigt ner sillen i senapssåsen. Låt sillblandningen stå kallt ytterligare ca 12 timmar.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|