Direktlänk till inlägg 16 mars 2008
Rysk Påskpirog
1 paket kyld smördeg 25x42 cm
200 g gravad lax
1 pkt fryst bladspenat 250 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
1 äggula
2 msk smör
salt och peppar
. Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan.
. Sätt ugnen på 225 grader.
. Hårdkoka de två äggen och hacka dem.
. Skala och hacka lök och vitlök.
. Fräs lök och vitlök i smör utan att det får färg.
. Lägg i spenaten och fräs alltsammans ett par minuter, smaka av med salt och peppar och låt svalna.
. Skär laxen i 4-5 cm långa och 0,5 cm tjocka strimlor.
. Rulla ut smördegen på en plåt. (Den ligger på ett smörpapper, låt det vara kvar)
. Bred ut spenaten på halva degen, lämna ett par cm runt om.
. Lägg ett lager lax över spenaten och överst de hackade äggen.
. Pensla kanten runt om med äggula och vik över degen, försegla kanterna noga.
. Pensla hela pirogen med äggula och grädda i ugnen i 20-25 min.
Servera med en sallad.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|