Direktlänk till inlägg 15 mars 2008
Påsklax
Ingredienser:
2 purjolökar
2 gula paprikor
6 tomater
1,6 kg lax (utan skinn och ben)
2 tsk citronpeppar
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin eller 2 msk pressad saft av citron och ¾ dl vatten
1 paket (0,5g) saffran
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa, skölj och strimla purjolöken.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Skölj och tärna tomaterna.
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
Lägg laxen på grönsaksbädden.
Strö över citronpeppar.
Blanda crème fraiche och vin eller citronvattnet, krydda med saffran och salt.
Häll såsen över laxen.
Tillaga mitt i ugnen cirka 25 minuter.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|