Direktlänk till inlägg 15 mars 2008
Lammtournedos med madeirasky
Ingredienser
Portioner: 4
600-700 g lammytterfilé
4 msk finhackad timjan, basilika och persilja
1 tsk grovkornad grönpeppar
4 msk sultanrussin
olivolja, smör till stekning
salt, peppar
MADEIRASKY
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad palsternacka
2 dl madeira
1 krm timjan
2 msk konc kalvfond + 2 1/2 dl vatten
Gör så här
1. Fräs rödlök och palsternacka till skyn i smör. Tillsätt madeira och timjan. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt fonden, låt sjuda tills 2 dl återstår. Salta och peppra.
2. Blanda pepparkornen med russin och 2 msk olja. Hetta upp blandningen snabbt.
3. Skär köttet tvärs över i cm 5 cm höga tournedos, tryck till dem med handen. Bind ev runt om med steksnöre för finare form. Rulla kanterna i lite olja och sedan i örtkryddorna.
4. Stek eller grilla köttbitarna på medelvärme. Salta. Lägg på peppar- och russinblandningen. Servera med madeiraskyn och tex rotfruktssallad.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|