Direktlänk till inlägg 13 mars 2008
Räkor i saffran, vitlök och lime
Ingredienser:
1 kg oskalade, kokta räkor
1/2 g saffran
2 limefrukter, pressade
2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
2 msk olivolja, helst extra virgin
1 krm kajennpeppar
salt efter smak
1/2 dl bladpersilja, finstrimlad
1. Skala räkorna
2. Blanda saffran, lime, vitlök, olivolja och kajennpeppar i en stor skål. Lägg i räkorna och låt stå i cirka 1 timme.
3. Smaka på räkorna och tillsätt eventuellt lite salt eller lite mer av någon krydda om det behövs. Blanda i bladpersiljan. Vänd runt räkorna en gång och lägg sedan upp dem på en tallrik eller ett fat.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|