Direktlänk till inlägg 11 mars 2008
Sherrysill
Ingredienser: 8 portioner
1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer, skuren i bitar
1 rödlök i skivor
1 purjolök i skivor
1 morot i slantar
0,5 dl hackad dill
Lag
1,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit (12%)
1,5 dl strösocker
0,75 dl sherry
1 lagerblad
5 hel nejlika
2 tsk gult senapsfrö
2 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk krossad korianderfrö
1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Sjud den tills sockret är löst, kyl ned.
2. Varva sill och grönsaker i en glasburk med lock. Slå på den kalla lagen och låt stå i kylen ett dygn innan servering.
Servera med hackad rödlök, gräddfil och kokt mandelpotatis.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|