Direktlänk till inlägg 10 mars 2008
Matjesilltårta
6-8 bitar
Ingredienser
6 kavringar skurna på längden, ca 18 cm långa
Fyllning
1 burk matjessill, 200 g
4 dl crème fraiche
200 g philadelphiaost
4 ägg, hårdkokta, finhackade
3 msk senap
3 tsk vitvinsvinäger
½ tsk socker
½ dl dill, finhackad
½ dl gräslök, finklippt
salt och peppar
Garnering
1 rödlök i tunna ringar
1 burk matjessill, 200 g
4 ägg, hårdkokta, skivade
dill
Låt sillen till fyllningen rinna av och finhacka den. Blanda crème fraiche och ost. Tillsätt ägg, senap, vinäger, socker och kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar. Dela fyllningen i två skålar och blanda ner sillhacket i den ena.
Kantskär brödskivorna och lägg två bredvid varandra på ett fat. Bred på av sillfyllningen och lägg på två brödskivor, nu på andra ledden. Lägg på sillfyllningen och de två återstående brödskivorna på samma ledd som det första lagret. Bred créme fraiche-blandningen ovanpå tårtan och runt kanterna. Täck tårtan väl med plastfolie och låt stå kallt till nästa dag.
Garnera med sill, äggskivor, rödlök och dillvippor.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|