Direktlänk till inlägg 4 mars 2008
Päroncarpaccio
Ingredienser:
4 st fasta gröna päron
2 dl vitt vin
100 g socker
1/2 knippe mynta
35 g rostade pinjenötter
Vaniljröra:
250 g kesella
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smaksätt Kesella med florsocker och vaniljsocker.
Ställ i kylen. Koka upp vin och socker.
Rör i myntan.
Ta bort kärnhusen ur päronen.
Skiva päronen med en osthyvel.
Lägg ut skivorna på tallrikar eller ett större fat.
Häll snabbt över den heta lagen och låt svalna.
Strö över nötterna och servera med en klick av den kylda vaniljröran.
Viktigt:
Du bör snabbt marinera päronen (hälla över lagen) eftersom de annars blir bruna i färgen.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|