Direktlänk till inlägg 29 februari 2008
Budapestrulle
6-8 portioner
5 äggvitor
3 dl socker
150 g hasselnötter
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl mandelspån
3 dl vispgrädde
1 liten burk mandarinklyftor
Värm ugnen till 150°C. Mal nötterna i en matberedare. Blanda i en skål med kakao och mjöl. Vispa äggvitorna tills de börjar styvna, och blanda ner sockret, lite i taget, och vispa tills det blir en tjock, blank maräng. Vänd försiktigt ner nötblandningen. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över mandelspånen. Grädda i ca 20 minuter, tills ytan känns torr. Höj värmen till 175°C efter 15 minuter.
Ta ut, lyft ut pappret på ett galler, och låt svalna helt. Vänd sedan upp och ner på ett annat bakplåtspapper eller på teflonduk, så att mandelsidan kommer neråt. Dra av det första pappret - försiktigt. Låt mandarinklyftorna rinna av. Vispa grädden och blanda med klyftorna, och bred ut på kakan. Sen är det dags att rulla! Använd gärna duken kakan ligger på för att hjälpa till att rulla riktigt fint, precis som med sushi. Var försiktig, den spricker väldigt lätt.
Skär av kantbitarna (bonus till bagaren) och låt stå kallt i ett par timmar innan servering. Går att frysa!
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|