recept

Alla inlägg under februari 2008

Av Qia - 5 februari 2008 20:43

Marockansk kyckling


2 kycklingar
1 burk kikärter (sköljda och avrunna)
4 stora morötter
2 stora gula lökar
1 hel citron, sköljd
10 hela vitlöksklyftor
2 dl gröna oliver (med kärna)
3 msk olivolja
2 dl matlagningsvin

Kryddblandning
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1 kuvert saffran

Gör kryddblandningen i mortel. Stycka kycklingen i små portionsdelar. Gnid in kryddorna i kycklingdelarna och placera dem i smord ugnsform. Stick ner vitlöksklyftor, skivade morötter, kikärtor, citronskivor med skal och gröna oliver bland kycklingen. Slå på vin och ringla olja över rätten. Laga i ugnen på 225 grader i cirka 35 minuter. Ät med couscous eller bulgur och servera en sallad till.

Av Qia - 4 februari 2008 23:12

Laxpudding


300 g rimmad eller gravad lax

1-2 gula lökar

smör

800 g kokt kall potatis

1/2 dl hackad dill

4 ägg

4 dl mjölk

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

Till servering:

smält smör

citronklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Skär laxen i tunna skivor.

Skala och skiva löken tunt.

Fräs löken i smör i

en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk och glansig.

Skiva potatisen.

Varva potatis,

lax, lök och dill i en smord ugnssäker form.

Avsluta med potatis.

Vispa ihop ägg, mjölk, salt

och peppar och häll det över potatisen.

Ställ in formen i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllenbrun färg.

Servera med

smör och citron

Av Qia - 4 februari 2008 23:10

Biff á la Lindström

Ingredienser

400 g malet nötkött

2 kokta mosade potatisar

1 ägg

1½ tsk salt

vitpeppar

1½ dl vatten

1½ dl hackade inlagda rödbetor

½ dl hackad gul lök

2 msk kapris eller hackad ättiksgurka

2-3 msk smör eller margarin

Gör så här

Blanda nötfärsen med potatis, ägg, salt och vitpeppar. Späd med vätskan och arbeta färsen

smidig. Tillsätt rödbetor, lök och kapris eller gurka och blanda väl. Bryn matfettet i en stor

stekpanna och klicka ut färsen direkt i pannan till 8 biffar. Platta till dem snabbt och forma till

kanterna med stekspaden och vänd biffarna när de fått fin färg.  Häll ev.

1 dl vatten i stekpannan till sky.

Av Qia - 4 februari 2008 23:07

Thailändsk fläskfile


500 g fläskfilé

2-3 purjolökar

2-3 vitlöksklyftor

1/2 - 1 röd pepparfrukt eller 1/2 -1 tsk sambal oelek

smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen

1 köttbuljongtärning

2 dl kokosmjölk

2 dl matyoghurt


Gör så här

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva

vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3

min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt

med riven ingerfära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i

köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris.

Av Qia - 3 februari 2008 16:45

Friterade bananer

4 portioner

4 bananer, halverade på längden och sedan skurna på mitten.

frityrsmet:

2 dl vetemjöl
1½dl kallt vatten

½ dl öl
1 msk bakpulver


till fritering:
5-7 dl olja

att sikta över:
florsocker

Blanda mjöl, vatten och bakpulver till en jämn smet.

Doppa bananerna i smeten. Häll i oljan i woken. Hetta upp till
180 grader.  Lägg i några bananbitar åt gången.

Fritera tills bananerna fått fin guldbrun färg.

Vänd dem några gånger under tiden.

Låt dem rinna av på gallret.

 Sikta över florsocker.

Servera med sirap och vaniljglass.

Av Qia - 3 februari 2008 16:41

Bakad potatis med havssalt och rosmarin


1 kg färskpotatis
1 msk olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
2 kvistar färsk rosmarin/1-2 tsk torkad

1 hel vitlök


Koka potatisen tills den nästan är mjuk.

Häll upp på dubbel aluminiumfolie, salta och peppra.

Ringla över lite olivolja. lägg på
rosmarinkvistarna, dela vitlöken och sprid ut de oskalade klyftorna.

Vik ihop allt till ett paket.

Baka i ugn 40 min i 200 grader eller på

utegrill.

Av Qia - 3 februari 2008 16:36

Baconlasagne
2-3 pkt bacon, a 140 gr
2 gula lökar

2 burkar krossade tomater. å 400 gr
2 hönsbuljongtärningar
5 dl kelda sås till pasta
12 lasagneplattor

2 dl riven ost

sätt ugnen på 225 grader.

Skala och hacka löken. strimla baconet. fräs lök och bacon i en panna.
Häll på tomatkross och smula i buljong. Låt såsen koka några minuter.

Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord

ugnssäker form. strö över osten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Servera med en sallad.

Av Qia - 3 februari 2008 16:34

Chop suey


4-5 portioner

ca 400g benfritt griskött av bog eller skinka, strimlad
2-3 msk olja eller margarin
2 gula lökar, finhackade

1-2 selleristjälkar, finhackade
2 ½ dl vatten + 1 buljongtärning
2 tsk soja
1 krm svartpeppar

½ tsk mald ingefära
1 burk bambuskott, finstrimlade
1 burk vattenkastanjer
1 burk böngroddar


hetta upp woken ordentligt. häll i 2 msk fett och fräs köttet, hälften åt gången, 2-3 minuter under omrörning. lägg det på gallret.

fräs grönsakerna i resten av fettet och blanda sedan ner köttet i woken.
späd med vatten och tillsätt söndersmulad buljongtärning, soja, peppar och ingefära.

koka under lock på svag värme 15-20 minuter. lägg mot slutet i finstrimlade bambuskott, halverade vattenkastanjer och avrunna
böngroddar. de behöver bara bli riktigt varma. smaka av.

servera med kokt ris och soja.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards