Direktlänk till inlägg 27 februari 2008
Skomakarlåda
4 portioner
Starta med potatismoset:
Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet.
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp
Blanda moset med uppvärmd mjölk och smör och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
Strimla baconet. Skölj och strimla purjolöken, fräs den och baconet i smör. Ta upp och håll varmt.
Stek biffarna i smör. Smöret ska vara brunt när biffarna läggs i. Stek 2-3 min på varje sida, beroende på om du vill ha dem röda inuti eller genomstekta.
Vill du ha lite sky kan du vispa ur pannan med lite vatten
Servera biffarna med bacon- och lökfräs och potatismos.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|