Direktlänk till inlägg 23 februari 2008
Fetaostbiffar med timjanpotatis
Ingredienser
500 g blandfärs
1 ägg
Ströbröd
1 riven gul lök
Salt, peppar
Fetaost (delad i lagom små bitar)
Margarin
Potatis
Olivolja
Salt, timjan
Så här gör du
Skala och klyfta potatisen. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten på en ugnsfast form så fastnar inte potatisen så lätt. Lägg i potatisen, ringla rikligt med olivolja över och salta och strö över timjan. Ställ formen mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 40 min.
Låt ströbrödet svälla i ca 2 dl vatten. Tillsätt ägg, lök och kryddor och blanda i färsen så att allt blandas ordentligt. Lägg i margarin i lagom het panna och forma färsen till biffar. Tryck i en eller två bitar fetaost i varje och stek på båda sidor.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|