Direktlänk till inlägg 20 februari 2008
Kanelkyckling med apelsincous-cous
Kanelkyckling
4 portioner
1 kg kycklingdelar, gärna lår
1 msk fänkålsfrön
1 msk honung
2 msk färsk rosmarin, finhackad
2 tsk kanel
3 klyftor vitlök, grovt hackade
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
Blanda alla ingredienserna till marinaden, och låt kycklingen ligga i den i minst ett par timmar. Sätt ugnen på 200°C.
Stek kycklingen i ugnen i 30-40 minuter, tills den är genomstekt och frasig på ytan. Servera med apelsincous-cous och gärna rödlökschutney.
Apelsincous-cous
4 portioner
5 dl cous-cous
5 dl kycklingbuljong
1,5 dl apelsinjuice
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
1-2 tsk spiskummin
1 dl mandel, grovhackad
Börja med att rosta mandeln i en torr stekpanna. Lägg åt sidan. Häll cous-cousen i en skål, och tillsätt salt, svartpeppar och spiskummin. Koka upp buljongen och apelsinjuicen. Häll över cous-cousen, och täck med plastfolie. Låt stå i fem-tio minuter. Fluffa upp med en gaffel, och blanda sedan ned den rostade mandeln.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|