Direktlänk till inlägg 20 februari 2008
Muscovadolax med jordgubbssallad
2 portioner
Två bitar färsk laxfilé (eller fryst, tinad)
1 msk mörkt muscovadosocker
1/2 msk flingsalt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk malen chilipeppar
1/2 tsk nymalen svartpeppar
250 g jordgubbar, halverade
150 g babyspenat eller ruccola, sköljd
1 rödlök, fint skivad
1 dl svarta oliver
100 g grekisk fetaost, smulad
flingsalt, nymalen svartpeppar
olivolja
balsamvinäger
Blanda ihop socker och alla kryddor. Klappa in i laxen, runt om. Stek på hög värme, eller grilla, ca 4-5 minuter per sida.
Blanda alla ingredienserna till salladen utom osten - den smulas ovanpå, för annars blir den rosa av jordgubbarna.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|