Direktlänk till inlägg 18 februari 2008
Pitabröd
Portioner: 20 bröd
Ingredienser:
1/2 paket (25 g) jäst
5 dl fingervarmt (37 grader) vatten
1 tsk salt
ca 15 dl (900 g) vetemjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Lös den i det ljumma vattnet. Tillsätt salt
och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en deg. Tag upp på
mjölat bakbord. Knåda igenom degen och känn att den är smidig.
2. Låt jäsa under handduk eller plastfolie i ca 20 minuter.
3. Värm under tiden ugnen till 275 grader. Sätt in en plåt så att
den blir het.
4. Dela degen i ca 20 lika stora bitar som rullas till bullar.
Kavla ut varje bulle till en platt rund tunn kaka, ca 1/2 cm tjock.
5. Lägg degplattorna på den heta plåten, grädda mitt i ugnen 5-6
minuter tills de blåser upp.
6. Låt bröden svalna på galler under handduk.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|