Direktlänk till inlägg 17 februari 2008
Norrlänningar
PAJDEG:
150 g smör
150 g vetemjöl
3 msk vatten
MANDELMASSA:
100 g sötmandel
2 bittermandlar
100 g florsocker
äggvita
PENSLING:
ägg,
mandel,
socker
Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen, som sedan får vila ett par timmar.
Skålla och mal mandeln.
Blanda den med florsockret och tillsätt så mycket äggvita att massan blir smidig.
Kavla ut pajdegen till en 10 cm bred remsa, och bred ut mandelmassan på den.
Rulla ihop kakan på längden och platta till den, så att den bli 4 - 5 cm bred. Skär ca 2 cm breda bitar.
Pensla med ägg och beströ med hackad mandel och socker.
Grädda kakorna ljusgula i 200-225º.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|