Direktlänk till inlägg 15 februari 2008
Ostsoppa
4 portioner
1/2 purjolök
Svenskt Smör
1-2 msk vetemjöl
6 dl grönsaksbuljong
4 dl Mjölk
3 dl riven ost, Allerum Präst
salt och svartpeppar
1 äggula
1 dl Vispgrädde
Till servering:
t ex musslor, räkor, sparris, rökt skinka och smörstekta brödtärningar
Finstrimla purjolöken och fräs den i smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt koka ca 5 minuter. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och peppar. Låt soppan bli varm utan att koka. Vispa äggulan med grädden och vispa ner det i soppan. Servera soppan med några av förslagen ovan.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|