Direktlänk till inlägg 12 februari 2008
Amerikansk räkpaj
1 Paj
Pajdeg:
50 g Smör
3 dl Vetemjöl
200 g Mager kesella
Fyllning:
200 g Skalade räkor
1 Stor avokado
1 1/2 dl Majskorn
2 dl Lagrad grevéost, grovriven
2 dl Mjölk
2 Ägg Salt, peppar
Mixa eller hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesellan och samla till en deg.
Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp 1 tim. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, 25 cm i diam.
Tryck fast en dubbelvikt remsa ugnsfolie mot degkanten på formens insida, så att degen inte glider ner under gräddnignen.
Grädda i 200° i 10-15 min.
Låt pajskalet svalna innan det fylls.
Lägg de väl avrunna räkorna i formen. Skär avokadon i skivor och lägg dem ovanpå.
Strö över majs och riven ost. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll blandningen i formen. Grädda räkpajen i 175-200° i cirka 30 min
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|