Direktlänk till inlägg 11 februari 2008
Festgryta
500 g nötkött av högrev, bog eller fransyska
150 g rimmat fläsk
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 dl konc äppeljuice
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl grädde
1-2 msk osötad senap
½ tsk dragon
salt, peppar
persilja
Skär kött och fläsk i strimlor. Skala och skiva löken.
Fräs fläsket, lök och vitlök i en gryta.
Tillsätt äppeljuice, buljongtärning och vatten. Koka upp.
Lägg i köttet. Koka upp och skumma.
Rör i senap och gräde. Låt grytan sjuda ca 45 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar. Klipp över persilja. Servera med kokt potatis eller ris.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|