Direktlänk till inlägg 9 februari 2008
Lax med vitvinssås, örtpotatis och dillpurjo
4 bitar laxfilé à 140 g
700 g mjölig potatis
2 dl Lätt Crème Fraiche Franska Örter
2 dl Mjölk
1/2 purjolök (den mittersta delen)
1 msk hackad dill
1/2 msk Smör
salt och vitpeppar
vitvinssås:
2 schalottenlökar
2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
3 dl fiskbuljong
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 tsk Smör
1 tsk vetemjöl Börja med såsen. Hacka löken fint. Stek i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Häll på vin och buljong. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt grädden och låt sjuda i 10 min. Blanda smör och mjöl och rör ner i såsen. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.
Koka potatisen och pressa i en potatispress. Koka upp crème fraiche och mjölk och rör ner i den pressade potatisen. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra laxfiléerna och stek i ugnen ca 15 min. Skölj och skär purjolöken i tjocka skivor på snedden. Koka i 4 min tills de är mjuka. Häll av i durkslag och blanda med dill och smör. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med örtpotatiscrème, vitvinssås och dillpurjolök. Garnera gärna med citronklyfta och dill.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|