Direktlänk till inlägg 7 februari 2008
Fryst citrontårta
Fyllning:
6 dl gräddfil
2 dl socker
2-3 tsk vaniljsocker eller 1-1½tsk vaniljkoncentrat
rivet skal och saft av 1-1½ citron och 1-1½ lime
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
Botten:
ca 20 digestivekex
75-100 g smält smör
Gör så här:
Låt gräddfilen rinna av genom ett melittafilter, gärna över natten.
Krossa kexen till fina smulor och blanda dem med det smälta smöret.
Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten.
Ställ formen i kylskåpet.
Blanda den avrunna gräddfilen med socker, vannilinsockret samt skal och saft av citron och lime.
Vispa äggvita och grädde var för sig till hårt skumm.
Vänd först ner grädden och sedan äggvitorna försiktigt i gräddfilblandningen.
Häll blandningen i formen, bred ut den och täck med plastfolie.
Ställ formen i frysen och låt stå minst 5 timmar.
Tag ut den 1/2 timme innan servering.
Lossa den ur formen och garnera med tunna skivor av lime eller citron eller "rasp" från citron och lime
Går bra att göra dagar i förväg
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|