Direktlänk till inlägg 7 februari 2008
Fyllekyckling
1 kyckling, ca 1,2 kg
1/2 dl pressad citron
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till stekningen:
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 dl torr sherry
1 dl vatten
1/2 dl mörk rom
15 urkärnade oliver
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Dela kycklingen i 6-8 bitar och marinera den i pressad citron, salt och peppar.
Låt stå i kylskåp i 1 timme.
Hetta upp olja i en stekpanna.
Torka av kycklingbitarna och krydda dem med nytt salt och peppar.
Bryn kycklingbitarna i oljan tillsammans med skivad vitlök.
Under tiden skalas och klyftas de gula lökarna.
När kyckling och vitlök fått färg tillsätts löken som får bryna med en stund.
Tillsätt sherry och vatten och låt grytan sjuda under lock i 20 minuter.
Häll i oliverna och rommen.
Smaka av och tillsätt en pressad vitlöksklyfta och låt grytan sjuda i ytterligare 30 minuter.
Servera med bulgur eller ris och grönsallad.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|