Direktlänk till inlägg 7 februari 2008
Lángos
15 st
Ingredienser1/4 pkt jäst, 12g
4 dl vatten
1 msk salt
2 kokta potatisar
8-9 dl vetemjöl
ca3/4-1 liter olja, att fritera i
Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt nästan allt vatten, salt, mosade potatisar och mjöl. Arbeta ihop till en fast deg. Späd med mer vatten om det behövs. Täck över och låt jäsa ca 1 timme. Kavla ut degen till en platta som är ca ˝ cm tjock, ca 30-50 cm stor. Skär i rutor och gör ett snitt i mitten på varje platta, eller forma platta rundlar. Låt jäsa ca 20 min.
Hetta upp oljan till 180°C. Använd termometer eller lägg i en bit vitt bröd som ska bli gulbrunt på 1 min. Lägg i några degbitar i taget och fritera dem vackert guldbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg på en klick creme fraich och lite skalade räkor Strö lite vitlökssalt över och servera den varma lángosen med ett glas öl eller vin.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ˝ dl fil 6 ˝ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Mĺ | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|