Direktlänk till inlägg 5 februari 2008
Päronmuffins med kardemumma
125 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl fil/gräddfil/yoghurt
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vanillinsocker
1 päron
1 msk farinsocker
1 tsk kardemumma
Vispa socker och smör fluffigt med elvisp, vispa i äggen ett i sänder. Rör ner fil/gräddfil/yoghurt i smör-socker-ägg-blandningen.
Dela päronet i bitar (storlek efter smak) och blanda med farinsocker och kardemumma.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vanillinsocker. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten.
Klicka upp smeten i formar och peta ner de ”marinerade” päronbitarna i smeten. Grädda i 200°C i cirka 25 min.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|