Direktlänk till inlägg 5 februari 2008
Köttfärsfyllda lökar
4 stora lökar eller 8 mindre
1 msk smör eller margarin
300 g köttfärs
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl crème fraiche
½ msk soja
1 msk fransk senap
1 dl riven ost
1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
Gör så här
Skala löken.
Koka de hela lökarna i lättsaltat vatten i en kastrull tills de mjuknat ca 15 min. Ta upp och låt löken rinna av. Gröp ur löken sa 2-3 ytterlager av löken återstår. Ställ löken i en ugnssäker form.
Finhacka det urgröpta. Spara hälften av lökhacket i en burk i frysen.
Fräs lök i matfettet i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche, soja och senap. Fyll löken med köttfärsröran. Strössla osten över. Häll buljongen vid sidan om i formen. Tillaga mitt i ugnen i 225ºC, ca 15 min.
Servera de köttfärsfyllda lökarna med bröd och sallad.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|