Direktlänk till inlägg 5 februari 2008
Marockansk kyckling
2 kycklingar
1 burk kikärter (sköljda och avrunna)
4 stora morötter
2 stora gula lökar
1 hel citron, sköljd
10 hela vitlöksklyftor
2 dl gröna oliver (med kärna)
3 msk olivolja
2 dl matlagningsvin
Kryddblandning
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1 kuvert saffran
Gör kryddblandningen i mortel. Stycka kycklingen i små portionsdelar. Gnid in kryddorna i kycklingdelarna och placera dem i smord ugnsform. Stick ner vitlöksklyftor, skivade morötter, kikärtor, citronskivor med skal och gröna oliver bland kycklingen. Slå på vin och ringla olja över rätten. Laga i ugnen på 225 grader i cirka 35 minuter. Ät med couscous eller bulgur och servera en sallad till.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|