Direktlänk till inlägg 3 februari 2008
Chop suey
4-5 portioner
ca 400g benfritt griskött av bog eller skinka, strimlad
2-3 msk olja eller margarin
2 gula lökar, finhackade
1-2 selleristjälkar, finhackade
2 ½ dl vatten + 1 buljongtärning
2 tsk soja
1 krm svartpeppar
½ tsk mald ingefära
1 burk bambuskott, finstrimlade
1 burk vattenkastanjer
1 burk böngroddar
hetta upp woken ordentligt. häll i 2 msk fett och fräs köttet, hälften åt gången, 2-3 minuter under omrörning. lägg det på gallret.
fräs grönsakerna i resten av fettet och blanda sedan ner köttet i woken.
späd med vatten och tillsätt söndersmulad buljongtärning, soja, peppar och ingefära.
koka under lock på svag värme 15-20 minuter. lägg mot slutet i finstrimlade bambuskott, halverade vattenkastanjer och avrunna
böngroddar. de behöver bara bli riktigt varma. smaka av.
servera med kokt ris och soja.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|