Direktlänk till inlägg 1 februari 2008
Rödlöksbröd Ingredienser 1 st 50 g jäst
5 dl ljummet vatten, ca 37°
2 tsk salt
2 msk rumsvarmt smör
250 g Kesella lätt
4 dl durum vetemjöl
9-10 dl vetemjöl
2 rödlökar
3-4 msk smör
1/2 dl svarta oliver utan kärnor
1 msk färsk rosmarin eller 2 tsk torkad
1 tsk gourmetsalt
Gör så här
Rör ut jästen i vatten i en bunke.
Tillsätt salt, smör, Kesella och större delen av mjölet.
Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös.
Låt jäsa ca 30 min.
Häll ut degen på bakplåtspapper i en långpanna.
Tryck ut degen med mjölad hand.
Låt jäsa ca 40 min.
Sätt ugnen på 225°.
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smöret på svag värme. Låt den svalna. Grovhacka oliverna.
Lägg ut löken och oliverna över degen.
Tryck ner dem med fingertopparna nästan igenom degen så att det bildas gropar.
Ringla smöret som är kvar i pannan över degen.
Strö över rosmarin och salt.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Låt svalna och skär i fyrkanter.
Servera med en sallad, som förrätt eller med en vitlöksdipp som tilltugg.
Vitlöksdipp:
Smaksätt 2 dl lätt crème fraiche med 1 pressad vitlöksklyfta och 1 dl riven lagrad ost.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|