Alla inlägg under april 2008
SKAGENTÅRTA
Ingredienser
BOTTEN
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)
FYLLNING
200 g cream cheese (philadelphiaost)
250 g kesella
3 msk färskriven pepparrot
300 g skalade hackade räkor
150 g hackade kräftstjärtar
0,5 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
DEKORATION
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar
Smula ner kavringen i en matberedare.
Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.
Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå svalt i minst 1 timme.
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt.
Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera och skär i tårtbitar.
Miami Red
4 cl Absolut Red Ruby
4 cl söt äppeljuice
1 cl sockerlag
2 cl citronjuice
1 cl Campari
Skaka de fyra första ingredienserna med is i en shaker.
Häll upp drinken i ett slingglas, tillsätt krossad is och rör om.
Fyll på med mer krossad is och toppa med Campari.
Se hur den långsamt sjunker ned och blandas med övriga ingredienser.
Kassler Hawaii
4 personer
Ingredienser
Ca 500 g kassler
1 purjolök
1 paprika
1 burk ananas
1 msk olja
1 msk curry
1 msk soya
Till såsen:
2 dl grädde
1 dl chilisås
2 tsk tabasco
riven ost
Gör så här
Skölj och strimla purjolöken och skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i små bitar och fräs dem snabbt i olja och curry. Blanda i soyan och lägg grönsaksröran i en smord form. Skär kasslern i stavar och lägg den ovanpå grönsakerna. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen och tabasco. Bred såsen över kasslern, strö över riven ost och gratinera i ugn, 200 gr, 20-25 min.tills såsen smält ner och fått en fin färg. Servera med ris.
Chicken Thai
4 Kycklingfiléer
2.5 dl mellangrädde
Salt och peppar
Marinad:
1 dl olja
1 msk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk stark chilisås
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg i köttet. Låt stå kallt i minst en timme.
Bryn kycklingstrimlorna så att de får lite färg.
Häll på grädden. Koka ihop några minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Servera med ris.
BBQ-karré med cole slaw
Ingredienser:
800 g fläskkarré
1 lök
1 morot
1 tsk kryddpeppar
1 tsk chilipulver
2 msk rökt chilifrukt eller chilipasta
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
vatten
BBQ-sås:
1 msk honung
0,5 dl soya
2 msk ketchup
2 msk grillkrydda
0,5 dl olja
Cole slaw:
400 g vitkål
2 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 dl annanasjuice
1 vitlöksklyfta
salt, kummin, peppar
Gör så här:
Skär grönsakerna och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna. Krydda och låt koka ca en timme. Låt karrén svalna i spadet över natten (Går även snabbsvalna i kyl om man har bråttom). Köttet penslas med marinad innan grillning.
Sås
Blanda alla ingredienser och pensla köttet. Grilla köttet antingen helt eller i skivor. Servera med cole slaw och ungsstekt vitlök.
Cole slaw
Skiva kålen och skålla den i hett vatten. (Vitkål bör kokas ett tag så att den mjuknar ngt). Pressa i vitlök. Blanda kålen med majonnäs, cremefraiche, annanasjuice och kryddor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|