Alla inlägg under april 2008
Rabarberkaka
6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
500 - 700 g rabarber
150 g smör
2 - 3 dl pärlsocker
Chèvretoast
Ingredienser
100 g chèvreost
0,5 dl mjölk
4 skivor vitt bröd
1 msk smör
Kör ost och mjölk till en slät kräm med en mixer. Bred ut krämen på brödet.Lägg ihop två och två med krämen i mitten. Ställ kallt. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!) Skär bort kanterna, dela och stek brödet gyllenbrunt på båda sidor.
Kasslerfyllda paprikor
Grekisk spenatpaj Ingredienser (4 portioner)
GI-fiskgryta Ingredienser (4 portioner)
Medelhavsjärpar
(4 portioner)
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
75 g fetaost, finhackad
10 gröna oliver, finhackade
1 Blanda färsen med ägg och kryddor. Dela den i 8 bitar. Blanda oliver och fetaost. 2 Forma färsen till avlånga järpar, rulla nu järparna i oliv- och fetaostblandningen så att det täcker runt omkring. Stek järparna i olivolja.
Kalops
Ingredienser
800 gr nötkött utan ben
smör eller margarin till stekning
salt, vitpeppar
12 kryddpepparkorn
2 lagerblad
3 morötter
3 gula lökar
4 msk vetemjöl
5 dl vatten
Tillagning
Skär köttet i portionsstora bitar och bryn det i smöret. Krydda med salt och peppar. Tillsätt även kryddpepparn och lagerbladen samt lökenoch morötterna som Du först har skurit i skivor. Pudra över mjölet och späd med vattnet. Koka under lock i 1½-2 timmar. Glöm inte bort att röra om och vid behov späda med mer vatten. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Lasagne med kassler och squash
800 g finstrimlad kassler
2 squash
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk + 1 tsk salt
1 + 1 krm nymald svartpeppar
4 msk vetemjöl
8 dl mellanmjölk
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 finhackad röd spansk peppar (eller lite sambal oelek)
lasagneplattor
1 dl riven lagrad ost
1 kruka grovhackad basilika
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|