recept

Alla inlägg under april 2008

Av Qia - 20 april 2008 07:48

Rabarberkaka   


6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
500 - 700 g rabarber
150 g smör
2 - 3 dl pärlsocker  


  • Vispa ihop ägg och socker tills det är poröst.
  • Blanda ner mjölet.
  • Skär rabarbern i ca 1 1/2 cm tjocka skivor.
  • Häll smeten i en smörad form och lägg rabarber över.
  • Hyvla smöret och lägg över rabarbern, strö pärlsockret över smöret.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.
Av Qia - 16 april 2008 22:52

Chèvretoast 
 
Ingredienser

100 g chèvreost 

0,5 dl mjölk 

4 skivor vitt bröd 

1 msk smör





Tillagning

Kör ost och mjölk till en slät kräm med en mixer. Bred ut krämen på brödet.Lägg ihop två och två med krämen i mitten. Ställ kallt. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!) Skär bort kanterna, dela och stek brödet gyllenbrunt på båda sidor.

   




Av Qia - 14 april 2008 11:29

 Kasslerfyllda paprikor


  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 250 g strimmlad kassler
  • 150 g skivade champinjoner
  • ½ hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 dl riven mozzarella
  • färsk basilika
  • ris
Tillagning
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  • Halvera paprikorna och rena bort kärnhuset. Ställ dem i en ungssäker form och grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter.
  • Höj ugnen till 275°.
  • Bryn lök, kassler och svamp i en stekpanna. Pressa på vitlök. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt sjuda några minuter.
  • Fyll paprikorna med kasslerröran och lägg på mozzarellan.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter.
  • Garnera med färsk basilika och servera med ris och sweet chilisås.
  • Av Qia - 14 april 2008 11:29

     Grekisk spenatpaj Ingredienser (4 portioner)

    • Deg
    • 6 dl vetemjöl
    • ½ tsk salt
    • 1 ½ dl olivolja
    • 1 ½ dl varmt vatten
    • Fyllning
    • 500 g färsk spenat eller 1 pkt fryst bladspenat (250 g)
    • 1 gul lök
    • 2 dm purjolök
    • olivolja till stekning
    • 200 g fetaost
    • 1 dl hackad dill
    • 3 ägg
    • 1 tsk salt
    • svartpeppar
    Tillagning
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda samman ingredienserna till degen.
  • Knåda degen ca 5 minuter för hand eller ca 3 minuter i maskin.
  • Skölj den färska spenaten koka ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  • Skala och hacka löken, stek den mjuk i olivolja.
  • Ta pannan från värmen, grovhacka spenaten och smula i fetaosten.
  • Blanda alltsammans i pannan även dillen.
  • Vispa upp äggen och blanda ner i spenaten (spara lite ägg till pensling). Krydda och blanda väl.
  • Dela degen i två halvor, den ena lite större. Kavla ut den större till en tunn rund botten. För över till en pajform, ungefär 28 cm i diameter.
  • Lägg i spenatfyllningen och vik över degkanterna runtom.
  • Kavla ut den andra deghalvan till ett tunt lock. Lägg det över pajen och vik in kanterna. Pensla med resten av ägget och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  • Av Qia - 14 april 2008 11:26

      GI-fiskgryta   Ingredienser (4 portioner)

    • fullkornsris
    • 3 schalottenlökar
    • olivolja
    • ½ paket saffran
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 3 dl vatten
    • 400 g hokifilé
    • 1 burk krossade tomater
    • 100 g sockerärtor
    • salt
    • vitpeppar
    Tillagning
  • Koka fullkornsriset enligt anvisningar på förpackningen.
  • Hacka schalottenlökar och stek den i olivolja i en kastrull.
  • Tillsätt buljongtärning och 1 dl vatten. Låt koka ca 3 minuter. Tillsätt saffran.
  • Skär fisken i mindre bitar och tillsätt den och resten av vattnet. Häll i de krossade tomaterna och låt det koka lätt i ungefär 5 minuter.
  • Koka sockerärtorna enligt anvisning på förpackningen. Till sätt dem till fiskgrytan och smaka av med salt och vitpeppar.
  • Av Qia - 14 april 2008 11:16

    Medelhavsjärpar


    INGREDIENSER

    (4 portioner)
    400 g köttfärs
    1 ägg
    1 tsk spiskummin
    1 tsk salt
    1 krm peppar
    75 g fetaost, finhackad
    10 gröna oliver, finhackade

    SÅ GÖR DU:

    1 Blanda färsen med ägg och kryddor. Dela den i 8 bitar. Blanda oliver och fetaost. 2 Forma färsen till avlånga järpar, rulla nu järparna i oliv- och fetaostblandningen så att det täcker runt omkring. Stek järparna i olivolja.

    Av Qia - 13 april 2008 18:30

    Kalops

    Ingredienser
    800 gr nötkött utan ben
    smör eller margarin till stekning
    salt, vitpeppar
    12 kryddpepparkorn
    2 lagerblad

    3 morötter 
    3 gula lökar
    4 msk vetemjöl
    5 dl vatten

    Tillagning
    Skär köttet i portionsstora bitar och bryn det i smöret. Krydda med salt och peppar. Tillsätt även kryddpepparn och lagerbladen samt lökenoch morötterna som Du först har skurit i skivor. Pudra över mjölet och späd med vattnet. Koka under lock i  1½-2 timmar. Glöm inte bort att röra om och vid behov späda med mer vatten. Servera med kokt potatis och rödbetor.

    Av Qia - 13 april 2008 18:14

    Lasagne med kassler och squash


    800 g finstrimlad kassler
    2 squash
    1 msk olja
    2 vitlöksklyftor
    1 tsk + 1 tsk salt
    1 + 1 krm nymald svartpeppar
    4 msk vetemjöl
    8 dl mellanmjölk
    2 burkar krossade tomater (à 400 g)
    1 finhackad röd spansk peppar (eller lite sambal oelek)

    lasagneplattor
    1 dl riven lagrad ost
    1 kruka grovhackad basilika

    1. Sätt ugnen på 225º. Riv squashen grovt.
    2. Skär bort fettet på kasslern och finstrimla tunt. Fräs squash och kassler i olja i en stor gryta, pressa över vitlök. Obs! Såsen ska också få plats. Salta och peppra. Blanda ner vetemjöl och tillsätt mjölken. Rör om och låt såsen sjuda några minuter. 3. Blanda krossade tomater med salt, peppar och chili.
    4. Varva kasslersås och tomatkross med lasagneplattor i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö sist över basilika och riven ost.
    5. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.

    Presentation

    Omröstning

    Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Kalender

    Ti On To Fr
      1
    2
    3 4 5 6
    7
    8 9 10 11 12 13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    <<< April 2008 >>>

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    • Matbloggstoppen

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards